Pamatēdieni, Receptes

Pieci ēdieni Līgo galdam, ko pagatavot kopā ar bērnu

1. Biešu – pupiņu veģetārie burgeri

1no5
Publicitātes foto

Līgo svētki saistās ar kopā būšanu – vainagu pīšanu, dziedāšanu un lēkšanu pāri ugunskuram. Arī ēdiena gatavošana un baudīšana veicina ģimenes kopības sajūtu, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga upene.lv autori Anniju Mihelsoni piedāvā piecas receptes, ko viegli pagatavot Līgo svētku galdam kopā ar bērniem.

Sastāvdaļas mīklai
Rauga mīklas maisījums
Ķimenes, ķirbju, sezama, amaranta vai citas sēkliņas, ko uzbērt maizītēm (pēc izvēles)
1 ola

Veģetāro kotlešu masai
2 krūzes vārītu vai konservētu sarkano pupiņu
2 krūzes vārītu bietīšu
1 krūze pilngraudu auzu pārslu
1/2 krūze ūdens
1/2 krūze pilngraudu miltu
1 šķipsniņa sāls
1 tējk. ķiploku pulvera vai 1 daiviņa ķiploka
1 tējk. oregano
2 saujas ķirbju sēklu

Burgeru pildījumam
200g fetas siera
16 biešu lapiņas
16 tomāta šķēlītes
16 gurķa šķēlītes
Iepakojums ķiploku dīgstiņu
1 burciņa gurķu-sinepju mērces (katram burgeram 2ēd.k.)
3 avokado

Pagatavošana.
1. Pagatavojiet mīklu, ļaujot bērnam to darīt pašam – ieliet ūdeni, pievienot maisījumu, eļļu un samaisīt.
2. Raudzējiet mīklu siltā vietā 40 – 50 minūtes un uzkarsējiet krāsni līdz 180 grādiem.
3. Ļaujiet bērnam no mīklas gatavot maza līdz vidēja izmēra bumbiņas, ko pēc tam apsmērējiet ar sakultu olu un uzberiet virsū sēkliņas.
4. Maizītes cepiet 20–25 minūtes. Pa to laiku pagatavojiet visu, ar ko pildīsiet burgerus.
5. Pagatavojiet biešu–pupiņu kotlešu masu. Pupiņas, bietes, auzu pārslas, ūdeni un miltus sablendējiet, pievienojot arī garšvielas – sāli, ķiploku, oregano un ķirbju sēkliņas.
6. Gatavo masu lieciet bļodā un no tās veidojiet kotletītes, lieciet tās uz pannas cepties ar vāku pa virsu. Katrai kotletītei nepieciešams aptuveni 2 ēd.k. masas. Cep no abām pusēm 5 minūtes uz vidējas liesmas.
7. Kad burgermaizītes gatavas – ļaujiet tām nedaudz atdzist un pārgrieziet uz pusēm.
8. Sagrieziet šķēlītēs tomātus un gurķus, atdaliet salātlapas. Salieciet maizītes tā, lai bērns var pildīt burgerus pats – izvēloties secību, izkārtojot sieru, salātlapu, gurķi, kotleti, gurķu–sinepju mērci, tomātu, dīgstus.
9. Lai burgers labāk turētos kopā, var iespraust arī pašu pagatavotus karodziņus.

Publicitātes foto
Publicitātes foto
  1. Biešu – pupiņu veģetārie burgeri
  2. Sparģeļu-dārzeņu pīrāgs ar timiānu
  3. Vasarīgais dārzeņu gruboto
  4. Baltais kokospiena saldējums ar karamelizētām pārslām
  5. Zaļais rabarberu–piparmētru smūtijs ar 4 graudu pārslām

Pievienot komentāru