Praktiski
Receptes

Pica ar desu itāļu gaumē ar pašu gatavotu tomātu mērci 0

Foto: Anda Krauze

Sastāvdaļas tomātu mērcei

4 lieli tomāti
1 ķiploka galviņa
1 sīpols
baziliks
raudene
lauru lapa
sāls un pipari

Karstā ūdeni apvāra tomātus, tad tos nomizo un smalki sakapā, liek uz pannas sautēties. Pievieno sakapātu sīpolu un ķiplokus. Tad baziliku, raudeni, sāli un piparus, pēc tam lauru lapu. Visam klāt pielej ūdeni un sautē. Masu var sablendēt gadījumā, ja nepatīk, ka tai iekšā jūtami gabaliņi.

Sastāvdaļas picai

200 ml alus
50 ml karsts ūdens
1 paciņa sausā rauga
1 tējkarote cukura
½ tējkarote sāls
4 ēdamkarotes olīveļļas
3 glāzes miltu
desa
pāris karotes mannas un nedaudz olīveļļas, ar ko nosmērēt pannu un mīklas malas

Alu ielej bļodā un klāt pielej ūdeni, pieliek arī raugu un cukuru. Ļauj raugam aktivizēties, pēc kādām 10 min pielej olīveļļu un sāk iesijāt miltus. Kad masa sāk izskatīties pēc mīklas, tai pieber sāli. Garšai var piebērt raudeni. Tad turpina bērt miltus, līdz mīkla ir vijīga un nelīp pie pirkstiem. Atstāj siltā vietiņā, lai mīkla var uzrūgt.

Kad mīkla uzrūgusi, ieslēdz cepeškrāsni uz maksimālo karstumu – lai ar ventilatoru cep no abām pusēm. Pannu atstāj krāsnī, lai tā uzkarst. Kamēr krāsns karsējas, cepampapīru apsmērē ar olīvelļu, uzber mannu un sāk rullēt mīklu. Mīklu rullē mannā, nevis miltos. No šī daudzuma sanāk 30 cm liela pica, jo mīkla jāizrullē ļoti plāna. Kad mīkla izrullēta, to nosmērē ar olīvelļu un ļauj pamatnei mazliet “atpūsties”. Pēc 10 min var smērēt virsū tomātu mērci, izkārtot desas šķēlītes un bērt sarīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī, kamēr zeltaini brūna.

LA.lv