Praktiski
Receptes

Pavlovas kūkas versija ar krēmu. Ņamm!0

Foto: Inta Vilcāne

Kolēģe Inta Vilcāne nav tas cilvēks, kas spētu vienaldzīgi skatīties televīzijas kulinārijas šovus, neizmēģinot tajos redzētās receptes. Pērn viņa no beķeru šova “Kūku čempions” esot nošpikojusi Pavlovas kūkas versiju. Lai to pagatavotu, vajag 6 olu baltumus (tos no dzeltenumiem atdala ļoti uzmanīgi, lai ne kripatiņas dzeltenuma neiekļūtu baltumos!), 350 g cukura, 1 tējkaroti kukurūzas miltu un 1 tējkaroti baltvīna etiķa.

Vispirms kuļ tikai olas baltumus, kamēr veidojas putas kā mākonis, tad pamazām pievieno cukuru un kuļ, kamēr putas ir stingras. Pievieno baltvīna etiķi un kukurūzas miltus, ko iemaisa ar karoti, neputo.

Uz cepampapīra uzzīmē lielu apli ar caurumu vidū (tādu kā lielu baranku). Stingrās putas klāj uzzīmētajā formā, tad visapkārt formai ar karoti izveido iedobi, kur pildīt krēmu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 120 °C un cep bezē 1–1,5 stundas. Atstāj cepeškrāsnī atdzist.

No 100 ml saldā krējuma, 50 g pūdercukura un šķipsniņas vaniļas pagatavo krēmu. Iedobi piepilda ar krēmu un dekorē ar dažādām ogām (zemenēm, avenēm, mellenēm), pārkaisa ar pūdercukuru.

Saistītie raksti
LA.lv
Inita Šteinberga
Praktiski
Pašai savs vīnakalns! Gunta iepazīstina ar vīnogulāju un dod praktiskus padomus
2 dienas
SR
Sandra Ruska
Praktiski
FOTO. Latvijas vēsturiskie dārzi – iepazīstam mūsu tradīcijas un sasniegumus
2 dienas
AG
Aija Geida
Praktiski
Dzērvenīte, purva meita! Unikālās ogas īpašības un gardas rudens receptes
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

OZ
Olafs Zvejnieks
Latvijā
Ar budžeta deficītu stimulēs ekonomiku, nevis jostas savilkšanu?
4 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Pirmdiena būs stipri vējaina, Kurzemē gaiss jau iesilis līdz +16 grādiem
45 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
Gobzemam piederējusi deklarācijā nenorādīta māja
10 stundas
LE
LETA
Ekonomika
Atsevišķu jomu speciālistiem valsts pārvaldē maksās lielākaa algas
39 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
VIDEO: VID ierodas pie emigrantiem Anglijā 2
8 stundas