Pamatēdieni, Receptes

Kinoa rīsi ar tomātiem un pupiņām. Pavasarīga maltīte kopā ar Jenny May

Foto - Anda Krauze

Virtuvē uz galda uzplaucis pilnīgs pavasaris – vāzē smaržo tulpes. Dziedātāja Jenny May (īstajā vārdā – Maija Stuģe) pavasara ziedos kliedē ilgas pēc siltā un saulainā laika: “Vīrs man nesen bija nopircis narcises – kā smaržoja! Un, runājot par ēst gatavošanu, ziemas laikā esam iesākuši tādu tradīciju – ar draugiem dodamies vakariņot cits pie cita, tā vismaz ātrāk paiet tumšie vakari. Un turklāt tas ir lielisks veids, kā iemācīties gatavot arvien jaunus un interesantus ēdienus.” Maijai ļoti patīk eksperimentēt virtuvē, taču ne vienmēr tam pietiek laika: “Man reizēm ir žēl, cik daudz stundu tērējam, taisot ēst. Un pēc tam – viens un divi – un viss ir apēsts. Arī tāpēc lielākoties izvēlos ātri pagatavojamus ēdienus. Ja tā ir gaļa, tad visbiežāk vistiņa.”

Kinoa rīsi ar tomātiem un pupiņām

Sastāvdaļas – sīpols, ķiploki, konservēti tomāti, kinoa rīsi, pupiņas, sāls, pipari.

Pagatavošana.
• Apcep veselu sīpolu ar ķiplociņiem (divas daiviņas).
• Pievieno karstu ūdeni un konservētus tomātu gabaliņus.
• Kamēr viss sutinās, pievieno kinoa rīsus.
• Tad pievieno pupiņas.
• Pēc izvēles – pipari un sāls.

Padoms – kinoa rīsus var iegādāties “zaļajos” veikaliņos.

Foto - Anda Krauze
Foto – Anda Krauze

Pievienot komentāru