Pamatēdieni, Receptes

Pavasara rullīši ar tīkamu dārzeņu piešprici. Tipisks Āzijas zemju ēdiens

Foto - Shutterstock

GUNTA TABORE, žurnāla “36,6 °C” galvenās redaktores vietniece: Jau sen kāroju īstenot ideju par spring rolls jeb pavasara rullīšiem. Tas ir tipisks Āzijas zemju ēdiens. Man garšo kraukšķīgais apvalciņš, kas slēpj dārzeņus ar tīkami asu piešprici.

Iepakojums ar 50 saldētiem mīklas kvadrātiņiem Spring rolls pastry veikalā “Rimi” maksā visai lēti.

Vispirms aptuveni 40 minūtes atlaidinu mīklu. Dārzeņus – burkānu, pusi paprikas, Ķīnas kāposta gabalu, sarkano sīpolu, selerijas kātu – griežu iespējami sīkās strēmelēs, salmiņos. Sakarsētā eļļā apcepu ķiploka daiviņu, ieberu dārzeņus. Pievienoju indiešu garšvielas un piparus, lieku arī čili. Uzspiežu citrona sulu un pārslaku sojas mērci. Pievienoju sakapātus lociņus un lakšus.

Uzmanīgi noņemu pabiezu mīklas kārtu, bet pārējo ievietoju saldētavā citai reizei. Tad nesteidzīgi knibinu nost pa vienam mīklas mutautiņam, lai plānā mīkla neplīstu. Loksnīti novietoju uz koka dēļa (uzmanīgi – var pielipt!) ar stūri pret sevi. Lieku pildījumu, pārloku mīklas stūri, tad – abas sānu malas. Palikušo stūri noziežu ar sakultu olu un aizritinu. Rullīšus lieku atstatu, lai nesalīp.

Nelielā pannā sakarsēju diezgan daudz eļļas un apcepu rullīšus brūnus un kraukšķīgus. Tad lieku uz papīra dvieļa, lai mazāk taukvielu. Ēd karstus, labi garšo arī auksti, taču pēc laika zūd kraukšķīgums. Ja vēlas, pildījumā var likt arī vistas gaļu, garneles, rīsu nūdeles, sēnes vai ko citu pēc sirds patikas.

Pievienot komentāru