Pamatēdieni, Receptes

Pašu gatavota rudzu un kviešu maize

Foto - Aija Geida

Svaigi maltos pilngraudu miltos ir viss nepieciešamais, lai cilvēks uzņemtu B grupas vitamīnus, vērtīgus mikroelementus un enerģiju visai dienai. Kā izcept ģimenei veselīgu pilngraudu miltu maizi, turklāt bez ilgstošas raudzēšanas? Nav sarežģīti!

Sastāvdaļas
• 250 g pilngraudu rudzu miltu
• 250 g pilngraudu kviešu miltu
• 100 g sviesta
• 300 ml sūkalu vai silta ūdens
• 2 ēdamkarotes citrona sulas (ja izmanto ūdeni)
• 2 ēdamkarotes brūnā cukura
• 1,5 tējkarotes sāls
• 1,5 tējkarotes ķimeņu
• ½ tējkarotes malta koriandra
• ½ tējkarotes maltu krustnagliņu
• Tējkarote malta kanēļa
• Tējkarote sodas

Gatavošana
Svaigi maltos miltus sajauc ar sodu, cukuru, sāli un garšvielām. Sviestu izkausē uz mazas uguns, nedaudz atdzesē un ieberž miltos. Pielej sūkalas vai ūdeni, kam pievienota citrona sula. Rūpīgi samīca, liek maizes formiņā un cep iepriekš līdz +160 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu.

1 komentārs

Pievienot komentāru