Praktiski
Receptes

Pastinaku–bumbieru krēmzupa ar asinsdesu un fritētu pastinaku 16

Foto – Ilze Pētersone

Vāra krēmzupu

Sagrieztu 1 šalotes sīpolu un 2 ķiploku daiviņas apcep eļļā, pievieno tāpat sagrieztus 800 g pastinaka, apcep, pielej dārzeņu vai vistas buljonu un vāra, līdz gandrīz gatavi. Pievieno sagrieztus bumbierus un vāra, līdz jūk ārā. Pievieno 800 ml pienu, 80 g sviestu, sāli, cukuru un nedaudz piparu pēc garšas, uzvāra, noņem no uguns, sablenderē un izlej caur sietu.

Apcep asinsdesu

Asinsdesu var iegādāties no zemniekiem. Noņem desai apvalku, sadrupina, liek metāla formiņā, apsedz ar foliju un cep cepeškrāsnī 180°C 15 min. Pirms pasniegšanas vēlreiz sadrupina un uzsilda.

Fritē pastinaku

Vidēja izmēra 1 pastinaku sarīvē smalkos, garos salmiņos un cep 130°C karstā eļļā, kamēr zeltaini. Liek uz salvetes, lai uzsūcas eļļa, un apkaisa ar sāli vai citu garšvielu.

LA.lv