Praktiski
Receptes

Pastas sacepums
 ar olu0

Sastāvdaļas (6 porcijas) – 6 olas, 2 ēdamkarotes sviesta, 100 g vidēja izmēra pastas, 3 ēdamkarotes saldā krējuma, 2 šķēles šķiņķa, 50 g rīvēta parmezāna, 2 bazilika zariņi, 1 ēdamkarote olīveļļas, pēc vajadzības: sāls, malti baltie pipari.

Pagatavošana

Kamēr viegli sāļā ūdenī, kam pievienota karote olīveļļas, vārās pasta (atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma), šķiņķi sagriež sīkās strēmelītēs, baziliku noskalo, nopurina ūdeni un lapiņas sasmalcina. Bļodiņā sakuļ saldo krējumu un rīvēto parmezānu. Pievieno sasmalcināto šķiņķi un baziliku, pieber sāli un piparus, samaisa.

Kad pasta gatava, to nokāš un sadala vienādās daļās cepšanai paredzētajos traukos, kas no iekšpuses ieziesti ar sviestu. Pārlej ar sagatavoto mērci un katrā traukā iesit pa vienai olai. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 6 – 8 minūtes cep 180 °C temperatūrā.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Šokolādes braunijs krūzītē. Pagatavo 5 minūtēs! VIDEORECEPTE
21 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Nosacījumi apgādnieka zaudējuma pensijas saņemšanai. Vai pienākas arī pilngadīgiem bērniem, kas turpina mācīties?
21 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Vai gladiolu sīpolus pa ziemu var parafinēt? Kā tos labāk uzglabāt?
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IE
Ināra Egle
Latvijā
Uz protestu viļņa grib atlaist Saeimu: “ZZS” un “Saskaņa” vēl neiesaistās parakstu vākšanā
32 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Ceturtdien gaidāms vējains laiks
1 stunda
MZ
Māris Zanders
Latvijā
Māris Zanders: Supermenu gaidot
53 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
Aprit seši gadi kopš Zolitūdes traģēdijas “Maxima” lielveikalā
1 stunda
LE
LETA
Sports
Porziņģis ar 14 punktiem palīdz “Mavericks” uzvarēt
40 minūtes