Praktiski
Receptes

Pankūkas no neapēstās biezputras. Taupīgām saimniecītēm! 16

Foto – Anda Krauze

Dažreiz pēc brokastīm paliek pāri auzu pārslu, griķu, rīsu vai mannas biezputra, un īsti nav skaidrs, kur to likt. Taču ir ātrs un ļoti vienkāršs veids, kā neapēsto biezputru pārvērst garšīgās pankūkās. Uz aptuveni 300 g putras ņem 2 olas, pāris ēdamkarošu kviešu miltu, nedaudz piena vai ūdens, ābolu, sāli un cukuru pēc garšas. Ja ir vēlēšanās, var izmantot arī vaniļas cukuru vai kanēli.

Lai pagatavotu mīklu, putrā iesit olas, pieber sāli, cukuru, kanēli vai vaniļas cukuru, apmaisa. Tad pievieno miltus tādā daudzumā, lai veidotos viendabīga masa. Mīklas konsistencei jābūt biezākai nekā tai, ko izmanto plāno pankūku cepšanai. Ja putra ir šķidrāka, pieliek vairāk miltus, ja blīvāka – pielej vairāk piena vai ūdens. Mīklai pievieno plānās šķēlītēs sagrieztus ābolus (var arī ogas).

Pannā uzkarsē eļļu un cep pankūkas zeltaini brūnas. Pasniedz ar krējumu vai ievārījumu. “No biezputras gatavotām pankūkām ir daudz bagātāka garša,” zina teikt Inta Vilcāne, attēlā redzamo pankūku autore.

LA.lv