Praktiski
Receptes

Paņēmieni pīlādžu rūgtuma mazināšanai0

Foto: Olexandr Panchenko/SHUTTERSTOCK

No ogām gatavo ievārījumus, marmelādes un sīrupus, ko pēc tam izmanto gan saldu, gan sāļu ēdienu papildināšanai. Pīlādzis var būt arī dažādu uzlējumu un liķieru sastāvā.

Dažā sagatavē rūgtā piegarša nāk par labu, bet ievārījumiem un tamlīdzīgiem produktiem tā krietni vien traucē, ja ne pat sabojā.

Agrākos laikos pīlādžus mēdza lasīt pēc salnām un pirmā sala, tagad to dara, kad katram ir vaļa, un rūgtuma mazināšanai izmanto arī citus paņēmienus.

• Ogas liek saldētavā, sasaldē un pēc pāris dienām lieto, kā paredzēts.

• Ogas applaucē ar verdošu ūdeni.

• Ogas uz 12 stundām iemērc vieglā etiķūdenī.

• Ogas, ja putni nav apēduši, novāc pēc pirmā sala.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izlietne – vannas istabas vizītkarte? Karstākās tendences ilgtspējīgam dizainam katrā vannas istabā
9 stundas
KB
Kristīna Blaua
Praktiski
12 radošu ideju ledus formiņu izmantošanai. Vairākas tiešām pārsteidzošas!
9 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Jāzina katram latvietim! Postošākās kartupeļu slimības glabāšanas laikā
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Valdība atbalsta ieceri Latvijā izveidot 39 pašvaldības esošo 119 vietā 1
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Tiesībsarga biroja pagalmā sašauts automašīnas logs
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Dienā līdz +14..+19 grādiem: laika prognoze trešdienai
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Ekspremjeru Kalvīti Saeimā izjautā par OIK nodarīto kaitējumu
51 minūtes
LE
LETA/LA.LV
Sports
Kaspars Bērziņš uz pusotru mēnesi atgriežas VTB Vienotajā līgā
57 minūtes