Deserti un saldumi, Receptes

Padomi, kā mājās pagatavot piparkūku mīklu un garšvielu maisījumu

Foto - Shutterstock

Garšvielu maisījums – ½ tējkarotes kanēļa
10 krustnagliņas
5 graudiņi kardamona
1 tējkarote sarīvēta muskatrieksta un ingvera
½ tējkarotes anīsa, 1 tējkarote koriandra
5 graudiņi piparu.
Šis garšvielu daudzums paredzēts apmēram 600 g kviešu miltu.

1. Milti un garšvielas jāizsijā caur sietu.

2. Kā taukvielas var izmantot sviestu, margarīnu, eļļu, krējumu, taukus.

3. Mīklai var pievienot uzsildītu medu, lai to labāk sastrādātu ar citām sastāvdaļām.

4. Ja vēlas izteikti brūnas piparkūkas, var pievienot dedzinātu cukura sīrupu.

5. Ja mīkla slikti veltnējas, tas nozīmē, ka vēl jāpievieno milti un taukvielas.

6. Piparkūkas, uzliktas uz plāts, izplešas, tāpēc starp tām jāatstāj atstarpītes.

7. Gatavu mīklu ledusskapī var uzglabāt līdz mēnesim.

8. Piparkūkas pasniedz ar tēju, kafiju, karstvīnu, šokolādes dzērienu u.c.

Pievienot komentāru