Deserti un saldumi, Receptes

Omes biezpienmaize. Klasiska recepte, kas noderēs ikvienai saimniecei

Foto - Shutterstock

Sastāvdaļas

Neskābs mājas biezpiens – 500 g
Olas – 2 gab.
Manna – 1 sauja
Cukurs – 50 g vai pēc garšas
Rozīnes – 100-150 g
Skābais krējums – 4 ēdamkarotes
Saldkrējuma sviests – 2-3 ēdamkarotes
Vaniļa – naža gals
Sāls

Pagatavošana

Biezpienu sakuļ blenderī. Sviestu izkausē. Olas sakuļ ar cukuru. Bļodiņā ielej sakultās olas, biezpienu, mannas putraimus, pusi no kausētā sviesta, pusi skābā krējuma, sāli, vaniļu. Visu kārtīgi izmaisa un pievieno iepriekš izmērcētas rozīnes.

Labāk izvēlēties silikona cepamo pannu. Ielej tajā biezpiena masu un vienmērīgi izlīdzina pa visu pannas virsmu.

Biezpiena masu pārziež ar nelielu daudzumu krējuma, apslaka ar sviestu.

Formu var pārklāt ar foliju. Cep cepeškrāsnī 160-180 grādu karstumā atkarībā no biezpienmaizes biezuma.

6 Komentāri

  1. Olas vajadzētu vismaz 4 un lai mannā uzbriest, pievienot biezpiena masai vajag aperam ,0,3 gr vārīta karsta piena.Olas vajag atdalīt baltumu no dzeltenuma.Dzeltenumam pievienot cukuru un vanilijcukuru saputo un pievieno biezpiena,mannas māsai, arī kādu šķipsniņu dzeramo sodu.Pedejo pievieno Saputotu ,olas baltumu,arī kanēlis garšu uzlabos. Tad var pielikt izmērcē tas rozīnes, var arī ābolus, sagrieztus kubiņos. Ar sviestu ietaukotā traukà, kurš ir uz karsēts, lej sagatavoto masu, kad sacepums gandrīz gatavs, var virspusē uz smērēt skābu krējumu vai sviestu. Sacepums būtu jaatdzesè. Labi garšos ar plūmju, šokolādes ievārījumu, vai dzērveņu mērci.

Pievienot komentāru