Deserti un saldumi, Receptes

Ogu un citronu kūka. Dziedātājas Ievas Sutugovas recepte

Foto - Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas pamatnei – 1 paciņa “Selgas” cepumu, 100 g sviesta. Virsmai: 3 līdz 4 vidēji lielas olas, 450 g iebiezinātā piena ar cukuru, 3 citroni vai 100 g (jeb 1/2 glāzes) veikalā pirktas citronu sulas, saldētas vai svaigas ogas – avenes, mellenes u. c.

Pagatavošana. Cepumus smalki sadrupina vai sablendē, pievieno 1 tējk. rīvētas citrona miziņas, sajauc ar ūdens peldē izkausētu sviestu. Šo masu ieklāj apaļajā kūkas formā un nolīdzina. 10 min cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ, pievieno iebiezināto pienu, 1/2 glāzi citrona sulas. Masu rūpīgi sakuļ ar blenderi. Olu dzeltenumu, iebiezinātā piena un citronu sulas maisījumā iemaisa ogas. No plīts izņem pamatni, tai pāri lej pagatavoto masu. Cep vēl 15 min 180 grādos. Atdzesē, griež gabalos un bauda.

Pievienot komentāru