Konservēšana, Receptes

Neticami gardi tomāti ziemai – priecēs līdz pavasarim

tomati1

Recepte ir paredzēta 10 litrīgajām burkām.

Sastāvdaļas
5–6 kg tomātu
10 sīpoli (vēlams zilie)
4–5 paprikas
20 ķiploka daiviņas
10 mārrutku lapas
10 diļļu lietussardziņi
3–4 burkāni
citronskābe

Uzlējumam (10 burkām nepieciešams apmēram 6 litri uzlējuma, bet labāk ir sagatavot vairāk) – uz 1 litru ūdens ņem 70 g cukura un 50 g sāls.

Pagatavošana.
Litra burkas rūpīgi izmazgā. Tomātus, papriku, mārrutku lapas, dilles kārtīgi nomazgā. Ķiplokus, sīpolus un burkānus notīra.
Burkānus sagriež plānās ripiņās. Papriku sagriež ripiņās vai arī katru astoņās daļās.
Sīpolus sagriež ripiņās.
Tagad visu liek burkās. Apakšā liek 1 diļļu pušķīti, pusi mārrutka lapas, 2 ķiploka daiviņas.
Tomātus pārgriež uz pusēm un liek burkās pamīšus ar sīpola ripiņām.
Papriku un burkānus liek burku malās. Pašā augšā liek sīpolus un mārrutka lapas gabaliņu.
Tā aizpilda visas burkas. Visu pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm.
Tikmēr vāra uzlējumu no ūdens, sāls un cukura.
Pēc 20 minūtēm izlej karsto ūdeni no burkām, katrā burkā ieber 1/3 tējkarotes citronskābes.
Burkas pielej līdz augšai ar karsto uzlējumu un aizvāko.
Burkas apgriež ar vāciņu uz leju, liek uz grīdas un silti sasedz.

4 Komentāri

  1. Es nesapratu.Pēc 20min izlej no burkām ūdeni…To uzlējumu vāra no cita ūdens vai nolej un tad vāra no jau esošā karstā ūdens/no tā kuru nolej/vai cita?

  2. TOMĀTUS BURKĀ BLANŠĒJU 20 MINŪTES. NOLEJU ŪDENI KATLĀ UN PIEVIENOJU VAJADZĪGĀS GARŠVIELAS. UZVĀRU. KARSTU LEJU VIRSŪ TOMĀTIEM. BURKAS AIZVĀKOJU. TAD APGĀŽU UN SASEDZU. ATSTĀJU LĪDZ ATDZIEST.

Pievienot komentāru