Pamatēdieni, Receptes

Neparasti gardas kotletes

kotletes

Sastāvdaļas
1 kg gaļas (vidēji trekna cūkgaļa + liellopu gaļa)
2 palieli sīpoli
ola
2 šķēlītes vakardienas maizes
1 tējk. sāls
1/3 tējk. svaigi maltu piparu
glāze miltu

Pagatavošana.
Maizes rikām noņem garozu un uzlej pusglāzi ūdens, iemērc uz 5 minūtēm.
Sīpolus smalki sagriež.
Gaļu samaļ gaļas maļamajā mašīnā un pievieno mīksto maizi, olu un sīpolus. Sāli un piparus pievieno bez garšas. Ļauj gaļai atpūsties 15 minūtes, lai viss kārtīgi “sadraudzējas”.
Mitrām rokām veido kotletes un apviļā miltos. Cep labi sakarsētā pannā.

6 Komentāri

  1. Tiešām, kas tur tik garšīgs var būt, jo jau maize gaļas masā un vēl apviļā miltos.
    Man liekas, ka pārāk daudz to miltu sanāk.
    Visparastākās kotletes!

    1. Smieklīgi atcerēties ,bet tas ir piedzīvots.Šīs nav vis visparastākās ,,padomju laika” kotletes,tajās bija 1 kg miltu un 1 glāze gaļas…pārējais pēc garšas,ja gaļa vecāka-vairāk sāls un piparu.
      To labi zina un atcerēsies padomīšu laika cilvēki.

  2. Kotlešu gaļa nevis “jāatpūtina”, bet kārtīgi jāsamīca, līdz nelīp pie rokām. Vai nu maizīte, vai milti, abus nevajag, plus vēl ķiplociņš.

Pievienot komentāru