Praktiski
Receptes

Neparastas formas zemeņu groziņi. Gatavošana soli pa solim 0

Foto – kaknam.com

Sastāvdaļas
500 g rauga mīklas
350 ml saldā krējuma
1 tējkarote vaniļas cukura
30 g pūdercukura ar vaniļu
10 g želatīna
60 g smalkā cukura
500 g zemeņu

Galerijas nosaukums

1. Mīklu sadala 12 daļās – tik būs groziņu. Pēc tam katru no tām dala vēl divās daļās un izveido kvadrātiņus, lai tie būtu nedaudz lielāki par formiņām (var izmantot oriģinālās groziņu formiņas vai kēksiņu formas). Formiņas iesmērē ar sviestu un liek tajā kvadrātveida mīklu tā, lai tās nepārklātos viena virs otras, bet pamīšus – tā, lai veidotu ziedlapiņas.

2. Ieliek formiņās zirņus vai pupiņas (labāk pupiņas, jo tās ir vieglāk pēc tam izņemt). Ja tie nav pa rokai, var mīklai uzklāt cepamo papīru. Cep 15-20 minūtes 190 grādu temperatūrā. Labāk likt cepeškrāsnī zemāk vai – ja augstāk, tad pa virsu klāt folija papīru, kad mīkla paceļas.

 3. Kamēr groziņi cepas, gatavo želeju. 50-100 ml ūdens izšķīdina želatīnu, pēc tam ielej uzsildītā saldajā krējumā. Maisa, līdz želatīns pilnībā izšķīst. Pievieno cukuru un vaniļas cukuru, pēc tam atdzesē. Zemenes nomazgā un sagriež kvadrātiņos.

Saistītie raksti

4. Izņem no groziņiem zirņus vai pupiņas. Liek zemenes gatavajos groziņos. Ielej želeju istabas temperatūrā (tai jābūt jau diezgan atdzisušai).

5. Ja neesat pārliecināti, vai groziņos nav caurumiņu, pirms tajos likt zemenes, iesmērējiet “trauciņus” ar želejas kārtu un atdzesējiet. Tā būs kā aizsargkārtiņa.

6. Griezumā viņi izdodas, lūk, šādi.

7. Gatavos groziņus apkaisa ar pūdercukuru.

LA.lv