Praktiski
Receptes

Ķiršu ievārījums. Kā rīkoties, lai ogas nenostātos virspusē?0

Foto – Aija Geida

Jūsu žurnāla rakstā par ievārījumiem minēts, ka viena no gatavības pazīmēm ir tā, ka ogas un augļi sadalās vienmērīgi pa visu ievārījumu. Kā to panākt ar ķiršiem? Man visi peld virspusē. OLGA Z. SAULKRASTOS

Sulīgiem skābajiem ķiršiem sulas ir daudz, bet pektīna – maz, un ogas peld virspusē arī gatavā ievārījumā. Bet ir daži knifiņi, lai ogas būtu vienmērīgi visā ievārījuma burciņā.

1. Ogām uzber cukuru un noliek uz 12 stundām atsuloties. Tad cukurs sasūcas ogās, vārot tās nesaraujas un vienmērīgi sadalās pa visu ievārījumu.

2. Lieto ievārījuma cukuru, kas saželē.

3. Ķiršus vāra kopā ar citām ogām, piemēram, ērkšķogām, jāņogām, kas teicami sarec.

4. Var ieteikt lēno vārīšanu. Ogas uz nakti apber ar cukuru, nākamajā rītā pavāra piecas minūtes, uzliek katlam vāciņu un atstāj līdz nākamajai dienai. Atkal pavāra piecas minūtes un trešajā dienā pēc tikpat ilgas vārīšanas pilda tīrās burkās.

Saistītie raksti
LA.lv