Praktiski
Receptes

Idejas našķiem no žāvētiem āboliem 16

Foto – Aija Geida

Esam rudenī sakaltējuši daudz ābolu, bet īsti nevienam mājiniekam tāpat grauzt negribas. Iesakiet kādas receptes, ko garšīgu varētu pagatavot no žāvētām ābolu šķēlītēm. Aina Ogrē

Ja vien žāvētie āboli ir pareizi sagatavoti, tajos ir sabalansēts vitamīnu un mikroelementu daudzums, tie satur dzelzi, kalciju, kāliju, magniju un citas vērtīgas vielas, kas uzlabo gremošanu, ādas stāvokli un matu struktūru, izvada no organisma toksīnus. Ja nepatīk tāpat grauzt žāvētus ābolus, no tiem var pagatavot daudz dažādu gardu našķu un dzērienu.

Vitamīnu tēja ar garšvielām

(3 porcijas)

• 100 g žāvētu ābolu

• 2 ēdamkarotes rīvēta ingvera

• 50 ml citrona sulas

• pustējkarote malta kardamona

Žāvētus ābolus liek tējkannā kopā ar maltu svaigo ingveru, maltu kardamonu un pārlej ar 600 ml karsta ūdens. Ļauj 10 minūtes ievilkties. Izkāš, pievieno cukuru un citrona sulu. Samaisa un pasniedz karstu. Ja pasniedz ciemiņiem un gribas, lai izskatās skaisti, var krūzēs salikt garšvielas un ābolu šķēlītes, pārliet karstu ūdeni un ļaut ievilkties.

Kardamona vietā var izmantot arī kanēļa standziņu vai anīsa zvaigzni.

Lorem ipsum
FOTO: Leta

UZZIŅA

• No žāvētiem āboliem var pagatavot gardus kompotus, musli batoniņus, kā arī zefīru un maizes zupu.

• Gatavojot saldumus no žāvētiem āboliem, nepieciešamais cukura daudzums var atšķirties pat vairākas reizes – atkarībā, kādas šķirnes āboli sažāvēti.

LA.lv