Praktiski
Receptes

“Napoleons” ar vārītā aveņu krēma pildījumu un vīģēm 0

Foto-Baiba Buceniece

Sastāvdaļas – kārtainā mīkla, vīģes, sarkanvīns, saldētas avenes, cukurs. Vārītajam krēmam: piens, milti, olas, cukurs, avenes, iebiezinātais piens.

Pagatavošana.

No kārtainās mīklas izgriež vidēji lielu taisnstūri, cep cepeškrāsnī 200 grādos 8 – 10 min, līdz mīkla pacēlusies un kļuvusi zeltaini brūna. Sagriež trīs daļās. Vīģes griež šķēlītēs, iemērc uzkarsētā sarkanvīnā, kam pievienots cukurs, vāra 2 min, atstāj stundu marinēties. Katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu, cukuru, uzvāra. Ātri maisot, klāt ber miltus. Maisa, līdz masa kļuvusi viendabīga. Beigās pievieno iebiezināto pienu. Starp “Napoleona” kārtām ziež krēmu un liek marinētās vīģes un atkausētas avenes. Avenes sajauc arī ar cukuru un pievieno kā mērci.

Saistītie raksti
LA.lv
SM
Signe Mengote
Praktiski
Tas, ka viņi ir lēni, ir tikai mīts… Ciemos pie bruņurupuču meitenes, vārdā Brunis
1 diena
MP
MAIJA PASTARE
Praktiski
Ja darbinieku skaits tiek samazināts, kam ir priekšroka saglabāt darbu?
1 diena
AG
Aija Geida
Praktiski
Mērcītes pie dārzeņu uzkodām. 4 gardas receptes
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

"V
"Mājas Viesis"
Latvijā
Imants Lancmanis: Guvis piepildījumu karjerā un ģimenē, cilvēks var sākt domāt par valsti
1 stunda
IP
Ilze Pētersone
Latvijā
Latvijas vēsture pirms valsts dibināšanas 18 jautājumi un atbildes
1 diena
AT
Andris Tiļļa
Latvijā
Ģimenē klusēšana nav zelts! Atziņas no pāriem, kas gredzenus mijuši 18. novembrī
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
ES 27 dalībvalstis vērtē Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES līgumu un nākotnes attiecību deklarāciju
13 minūtes
LE
LETA
Viedokļi
Politologs Rajevskis vērtē Vējoņa un Mūrnieces svētku uzrunas 1
4 stundas