Praktiski
Receptes

Mutē kūstošs kafijas krēms0

Foto-say7.info

Šis ir maigs, aromātisks deserts, kurš burtiski kūst mutē. Galvenais, gatavojot desertu, nesakult saldo krējumu par daudz, citādi saldais sanāks trekns. No dotā produktu daudzuma sanāk 5–7 porcijas.

Sastāvdaļas – 250 ml kafijas (3 tējkarotes kafijas uz 250 ml ūdens), 3 olu dzeltenumi, 150 g cukura, 10 g (2 tējkarotes) želatīna, 300 ml saldā krējuma (30–35%).

Pagatavošana.

Želatīnu iemaisa 100 ml novārīta un atdzesēta ūdens un atstāj tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

Mazā katliņā samaisa dzeltenumus ar cukuru. Katliņu liek lielākā katlā ūdens peldē un karsē, kamēr cukurs ir izšķīdis.

Pielej klāt sagatavoto kafiju. Turpat ūdens peldē pielej želatīnu un karsē, kamēr želatīns ir pilnībā izkusis.

Katliņu noņem no uguns un atdzesē.

Bļodā sakuļ saldo krējumu stingrās putās, pievieno atdzisušo kafijas masu. Visu kārtīgi samaisa.

Iegūto desertu pilda porciju trauciņos un liek ledusskapī uz 3–4 stundām, lai sastingst.

Labu apetīti!

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Pētījums: Teju 95% Latvijas iedzīvotāju valsts svētkus svin tuvinieku lokā
21 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Kraukšķīgas un cukurotas biezpiena bumbiņas
22 stundas
AN
Annika Niedrīte
Praktiski
TESTS: Kurš galvenais – tu vai tavs suns?
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

ML
Māra Libeka
Latvijā
“Tautai Latvijā nekad tik labi nav gājis kā tagad.” Saruna ar Lidiju Doroņinu-Lasmani 4
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Daudzviet Latvijā pārspēts 14.novembra siltuma rekords
41 minūtes
EF
Eduards Filippovs*
Ekonomika
Eduards Filippovs: Straujais algu pieaugums turpina iznīcināt uzņēmumu peļņu. Ko darīt? 5
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Kariņš skaidro, kāpēc jāsamazina bezdarbnieka pabalsta ilgums un apmērs
26 minūtes
LE
LETA
Pasaulē
Koledžā Krievijā notikusi apšaude; ir bojāgājušais un ievainotie
1 stunda