Praktiski
Receptes

Mutē kūstošs kafijas krēms0

Foto-say7.info

Šis ir maigs, aromātisks deserts, kurš burtiski kūst mutē. Galvenais, gatavojot desertu, nesakult saldo krējumu par daudz, citādi saldais sanāks trekns. No dotā produktu daudzuma sanāk 5–7 porcijas.

Sastāvdaļas – 250 ml kafijas (3 tējkarotes kafijas uz 250 ml ūdens), 3 olu dzeltenumi, 150 g cukura, 10 g (2 tējkarotes) želatīna, 300 ml saldā krējuma (30–35%).

Pagatavošana.

Želatīnu iemaisa 100 ml novārīta un atdzesēta ūdens un atstāj tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

Mazā katliņā samaisa dzeltenumus ar cukuru. Katliņu liek lielākā katlā ūdens peldē un karsē, kamēr cukurs ir izšķīdis.

Pielej klāt sagatavoto kafiju. Turpat ūdens peldē pielej želatīnu un karsē, kamēr želatīns ir pilnībā izkusis.

Katliņu noņem no uguns un atdzesē.

Bļodā sakuļ saldo krējumu stingrās putās, pievieno atdzisušo kafijas masu. Visu kārtīgi samaisa.

Iegūto desertu pilda porciju trauciņos un liek ledusskapī uz 3–4 stundām, lai sastingst.

Labu apetīti!

LA.lv
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Iegriez dienu ar burvīgiem biezpiena kēksiņiem!
7 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Vai tradicionālos kalendārus aizstās viedierīču plānotāji? Cik daudzi Latvijā vēl lieto sienas vai galda kalendārus?
7 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Steidzīgajiem darbdienu vakariem: 5 padomi ātrākai un daudzveidīgākai ģimenes maltīšu pagatavošanai
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
VARAM rosinās Rīgas domes atlaišanu 1
2 stundas
LE
LETA
Dabā
Nokrišņi gan naktī, gan dienā: prognoze sestdienai
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Pirmie komentāri pēc Pūces rīkojuma rosināt Rīgas domes atlaišanu 1
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Apstiprinājusies versija, ka sieviete ar trakumsērgu nav inficējusies Latvijā
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Valdības partijas varētu apspriest kopīgu startu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās
1 stunda