Praktiski
Receptes

Mutē kūstoša zemeņu pīrāga recepte 16

Foto – Shutterstock

Sastāvdaļas mīklai: 400 g miltu, 250 g margarīna, 100 g skābā krējuma, 3-4 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 0,5 tējkarotes citronskābes, 1 tējkarote sodas.

Pildījumam: zemenes (svaigas vai saldētas) – 300 g, cukurs – 150 g, 3–4 gab. olas baltumu.

Pagatavošana.

Margarīnu sagriež gabaliņos, samaisa ar izsijātiem miltiem, pieber sodu un citronskābi, pievieno olas dzeltenumus, cukuru, krējumu.

Maisa, kamēr izveidojas vienmērīga mīkla.

Mīklu izrullē 2–3 centimetru biezumā, ieklāj ar sviestu ieziestā pannā, sadursta ar dakšiņu un liek cepeškrāsnī uz 20–25 minūtēm, kamēr virsiņa kļūst zeltaini brūna.

Pa to laiku sakuļ olas baltumus līdz cietām putām, pēc tam, pakāpeniski pievienojot cukuru, kuļ, līdz tas pilnībā izšķīdis – jāiznāk biezam krēmam.

Sakulto olbaltumu samaisa ar zemenēm, kas pārgrieztas uz pusēm, ar šo maisījumu pārklāj jau gatavo pamatni.

Apziesto pīrāgu liek cepeškrāsnī vēl uz 10–15 minūtēm. Vasarīgs zemeņu pīrāgs gatavs!

Saistītie raksti
LA.lv