Praktiski
Receptes

Melnie spageti ar mīdijām0

Foto – Valdis Semjonovs

KĀ GATAVOT

Pannā olīveļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas iegūst zeltainu nokrāsu, pievieno noblanšētus, gabaliņos sagrieztus tomātus, sakapātu ķiploku un timiānu. Mīdijas čaulās liek verdošā ūdenī, vāra 2 min, nokāš. Pirms vārīšanas mīdiju čaulām jābūt aizvērtām. Ja kādas mīdijas čaula vārīšanas laikā nav atvērusies, to izņem un met ārā. Vārītās mīdijas pievieno saceptajiem tomātiem, sīpoliem, ķiplokam un timiānam. Pielej nedaudz baltvīna, pavāra pāris minūtes. Spageti vāra līdz gatavībai, arī liek klāt pannā. Pievieno nedaudz kalmāru tintes, rūpīgi samaisa. Kārto uz šķīvja. Rotā ar ķiršu tomātiņu pusītēm, Parmas sieru un mīdijām.

Saistītie raksti
LA.lv