Praktiski
Receptes

Medus cepumi
0

Kā gatavot?

Medu samaisa ar krējumu un pievieno mīkstu sviestu (tādu, kas stundu pastāvējis uz virtuves galda). Samaisa. Miltus sajauc ar sodu un muskatriekstu un pievieno šķidrajai masai. Kārtīgi izmīca mīklu. Tai jābūt mīkstai, vijīgai, tāpēc jāmīca tik ilgi, līdz vairs nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz pusstundu atpūsties. Pa to laiku sasmalcina riekstus, ja ir vēlme, sēkliņas un riekstus var apgrauzdēt. No mīklas veido plācenīšus, vidū uzkaisa riekstus vai sēkliņas un cep +200 °C aptuveni 15 minūtes. Ļoti mīksti un gardi cepumi. Ja nepievieno cukuru un virspusi apkaisa ar ķimenēm, iznāk gardi rudzu plācenīši. Var pārgriezt uz pusēm un sapildīt kā hamburgeru.

 

Saistītie raksti
LA.lv