Praktiski
Receptes

Mazsālīti gurķīši ar sinepju sēklām0


6. Gardi!

Bez mazsālītiem gurķīšiem, manuprāt, vasaras ēdienkarte nav iedomājama. Ņemu divus kilogramus nelielu gurķīšu, nogriežu tiem abus galus, gatavoju marinādi – uzvāru trīs litrus ūdens, pievienoju 4 ēdamkarotes rupjā sāls un uz pusi mazāk cukura. Traukā lieku dilles, pāris daiviņas ķiploka, gurķus un visu pārleju ar karstu ūdeni. Otrā dienā jau gurķus var kraukšķināt nost.
6. Gardi!
 Bez mazsālītiem gurķīšiem, manuprāt, vasaras ēdienkarte nav iedomājama. Ņemu divus kilogramus nelielu gurķīšu, nogriežu tiem abus galus, gatavoju marinādi – uzvāru trīs litrus ūdens, pievienoju 4 ēdamkarotes rupjā sāls un uz pusi mazāk cukura. Traukā lieku dilles, pāris daiviņas ķiploka, gurķus un visu pārleju ar karstu ūdeni. Otrā dienā jau gurķus var kraukšķināt nost.
Foto – Madara Eglīte

Burkā vai citā traukā liek zaļumus, garšvielas, ķiplokus un blīvi kārto gurķus. Nākamā atkal ir zaļumu kārta un garšvielas. Katlā uzkarsē ūdeni, pieber sāli un cukuru. Kad tie izšķīduši, izslēdz uguni un marinādi atdzesē līdz istabas temperatūrai. Lej burkā, lai gurķi būtu nosegti. Uzliek vāku un slogu. Gurķi būs gatavi pēc 12–18 stundām.

! Jāņem vērā: ja aplej ar verdošu ūdeni, gurķi nebūs kraukšķīgi!

 

Saistītie raksti
LA.lv