Konservēšana, Receptes

Mazsālīti gurķīši. 7 neticami kraukšķīgu gurķu receptes iesaka eksperti

1. Ar ozollapām un nātrēm

1no7
Foto - Anda Krauze

Vispirms apņem aromāts, pēc tam apbur izskats, un tad esam garšas varā. Tie ir mazsālītie gurķīši, bez kuriem nav iedomājama neviena vasara. Aptaujājām vairākas saimnieces un saimniekus, kādas ir viņu mazsālīto gurķīšu receptes.

Ventspils tehnikuma pedagoga–tehnologa Aivara Varņecka recepte

• 1 kg nelielu gurķīšu

• 100 g diļļu

• 30–50 g ozollapu

• 30 g upeņu lapu

• 30 g nātru lapu

• 10 ķiploku daiviņas

• Cukurs

• Sāls

Gurķus nomazgā, nogriež abus galus (tad ātrāk uzsūcas marināde). Burkā vai citā traukā vispirms liek upeņu lapas, ozollapas un nātres – tās visas gurķus padara kraukšķīgākus, turklāt nātres satur organismam tik nepieciešamo dzelzi. Uzvāra ūdeni, pieber sāli un cukuru. Atdzisušu marinādi uzlej gurķiem, lai tie būtu nosegti. Ja nepieciešams, uzliek slogu. Pēc 8–10 stundām mazsālītie gurķīši ir gatavi.

  1. Ar ozollapām un nātrēm
  2. Ar plūškoka ziediem
  3. Ar galda mārrutkiem
  4. Ar sinepju sēklām
  5. Fiksie gurķīši
  6. Ar citrona sulu
  7. Ar gāzēto ūdeni

2 Komentāri

Pievienot komentāru