Receptes, Uzkodas un salāti

Mazās sēklu maizītes no saulespuķu sēkliņām

Foto - Aija Geida

Sastāvdaļas
• 125 g rudzu miltu
• 125 g kviešu miltu
• 50 g saulespuķu sēklu
• 50 g sviesta
• 120 ml kefīra
• 50 ml ūdens
• Tējkarote cepamā pulvera
• ½ tējkarotes malta koriandra
• ½ tējkarotes ķimeņu sēklu
• ¼ tējkarotes malta kanēļa
• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un garšvielām un ieberž tajos izkausētu sviestu. Pievieno kefīru un samaisa. Pielej ūdeni, pieber saulespuķu sēklas un kārtīgi izmīca. Mīklai jābūt saturīgai, lai var izveidot apaļas bumbiņas un tā neizplūst uz pannas. Sadala mīklu mazos gabaliņos, liek uz pannas, iegriež krustiņu un uzkaisa saulespuķu sēkliņas. Cep +160…+170 °C aptuveni pusstundu.

Pievienot komentāru