Konservēšana, Receptes

Marinēti ķirbji bez etiķa. 4 receptes

3. Ar ingveru un citronu

3no4
Foto - Aija Geida

• 1,5 kg ķirbja
• 700 g cukura
• 40 g citronskābes
• aptuveni 1 l ūdens
• liels citrons
• 2 kanēļa standziņas
• 1,5 x 4,5 cm svaiga ingvera zariņa

Ķirbi notīra un sagriež gabaliņos. Katlā ielej ūdeni (sākumā mazāk par litru, jo, ja ķirbis sulīgs, šķidruma būs par daudz), pieber cukuru un uzvāra sīrupu. Ieliek ķirbja gabaliņus, pievieno smalki sagrieztu ingveru, citrona sulu, citronskābi un kanēļa standziņas. Uz lēnas uguns vāra aptuveni 5 minūtes, līdz ķirbji kļūst nedaudz mīksti. Tad pilda tīrās burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā. Pikanti, gardi ķirbīši.

Foto - Aija Geida
Foto – Aija Geida
  1. Vai var konservēt ziemai bez etiķa?
  2. Ar cidonijām
  3. Ar ingveru un citronu
  4. Ar etiķi

1 komentārs

Pievienot komentāru