Konservēšana, Receptes

Veselības burciņa ziemai. 7 iedvesmojošas marinētu ķiploku receptes

1. Burvīgā ziedu marināde

1no7
Foto - Fotolia

Viena lieta audzēt, otra – pārstrādāt. Visu, ko dod ķiploks, izmantoju, stāsta ķiploku audzētāja un saimniece Antra Zeiliņa. Skaisti skan – marinēti ķiploku ziedi! Tomēr galvenā burvība ir aromāts un garša. Marinēšanā nav nekādu noslēpumu: daru to tā, kā marinē gurķus. Marinādi gatavoju, izmantojot ūdeni, etiķi, cukuru, sāli un garšvielas. Kādās attiecībās, tā ir mūsu katras izvēle un garšas prasība. Gatavoju arī asos ķiplociņus, tad pievienoju aso piparu pāksti.

Ķiploku ziedi ir fantastiska piedeva ēdieniem, tie izmantojami arī salātos. Marinādi pievienoju, piemēram, rasoļņikam – tik laba, viegli asa garša veidojas.

Antra Zeiliņa novēl audzēt un lietot ķiplokus. Tas ir dārzenis, ko pazina senajā Ēģiptē, Grieķijā, Indijā, Ķīnā, Turcijā. To virtenes kārtas pie durvīm dēmonu un ļauno garu aizbaidīšanai. 1720. gadā ķiploki izglāba vairākus tūkstošus Marseļas iedzīvotāju no mēra epidēmijas. – Domājiet un meklējiet variantus, kā izmantot ķiplokus. Šķiet, zināms dārzenis, taču joprojām interesants, ļoti spēcīgs un noslēpumains, – saka Antra Zeiliņa, un viņai var ticēt.

  1. Burvīgā ziedu marināde
  2. Marinēti ķiploki. 1. recepte
  3. Marinēti ķiploki. 2. recepte
  4. Marinēti ķiploki. 3. recepte
  5. Marinēti ķiploki. 4. recepte
  6. Marinēti ķiploki. 5. recepte
  7. Marinēti ķiploku jaunie dzinumi

Pievienot komentāru