Receptes

Marinētas paipalu olas ar kaperiem

paipalas_053_vs
Sastāvdaļas:

 • 10 paipalu oliņas  • 5 vistu olas  • 50 g kaperu  • 200 ml ābolu etiķa  • 2 lauru lapas  • Citrons  • Mārrutku saknes gabaliņš  • Ēdamkarote sinepju graudiņu  • Ēdamkarote medus  • Sāls pēc garšas

Olas novāra un sapilda burkā. Citronam nogriež garu mizas spirāli bez baltā slāņa. Pusi citrona un mārrutku sakni sagriež gabaliņos.

Katlā liek garšaugus, kaperus, etiķi, medu un sāli. Pielej apmēram 250 ml ūdens un uzvāra. Sagatavoto marinādi uzlej olām, lai tās būtu pilnībā pārklātas. Aizvāko. Olām jāļauj marinēties vismaz divas dienas, bet ne ilgāk par 10 dienām.

Ļoti pikanta uzkoda.

Pievienot komentāru