Deserti un saldumi, Receptes

Mandarīnu – jogurta groziņi

Foto - Aija Geida

Sastāvdaļas
• 400 g kārtainās mīklas
• 6 mandarīni
• 700 ml persiku jogurta
• 3 ēdamkarotes cukura
• 2 ēdamkarotes agara

Pagatavošana.
Jogurtu lej caurdurī, kurā ieklāta 4–5 kārtās salocīta marle, un notecina ledusskapī 4 stundas, līdz tas kļuvis biezāks. Kārtaino mīklu plāni izrullē (ja izmanto saldētu, to mazliet atlaidina, pārkaisa ar kviešu miltiem un izrullē plānāku) un sagriež kvadrātos. Katru kvadrātu liek silikona kēksu formiņā, mazliet piespiež, sadursta ar dakšņu un cep cepeškrāsnī 180 °C 20–25 minūtes. Atdzesē.

Mandarīnus nomizo, sadala daiviņās un katru pārgriež uz pusēm. Ieber katliņā, pievieno cukuru un agaru. Samaisa. Katlu liek uz uguns, nepārtraukti maisot, uzkarsē un pēc tam vāra 3 minūtes. Noslēdz uguni un atdzesē. Groziņam apakšā klāj mandarīna masu, tad biezo jogurtu, tam pāri vēl mazliet mandarīnus.

Pievienot komentāru