Praktiski
Receptes

Mājās gatavots sulīgs un gards belašs. Vienkārša recepte0

Foto-Fotolia

Sastāvdaļas rauga mīklai
1 gl. piena
3 gl. miltu
6 ēd.k. olīveļļas
1 paciņa sausā rauga
2 tējk. cukura

Pildījumam
300 g cūkgaļas un liellopa gaļas
1 neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
sāls un svaigi malti pipari

Pagatavošana.

Sauso raugu sajauc ar cukuru un pusglāzi silta piena un liek siltā vietā. Kad raugs ir uzrūdzis (veidojas putu cepurīte), pielej pārējo pienu, olīveļļu un miltus.

Visu kārtīgi sajauc, apsedz ar tīru dvieli un liek siltā vietiņā uzrūgt.

Saistītie raksti

Gaļu izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, pievieno sāli un svaigi maltus piparus un kārtīgi samaisa.

Uz mīklas plācenīšiem liek 2 tējkarotes gaļas pildījuma, mīklu savāc kā maisiņu uz augšu un pieplacina, ātri apgriežot uz otru pusi.

Pannā uzkarsē eļļu un cep belašus līdz gatavībai, liekot uz pannas vispirms ar caurumu uz leju.

Gatavus belašus liek uz salvetes, lai notek liekie tauki.

LA.lv
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Laiks siet pirtsslotas: kādus augus izvēlēties un kā siet
21 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Suns spēj sajust atsevišķas slimības saimniekam un ir lielisks dziednieks
1 diena
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Cigaretes skapī, cenas – sarakstā. Spēkā stājušies jauni grozījumi
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

Raivis Šveicars
Ekonomika
OIK no rēķiniem pārcels uz budžetu: ko ministrija domā ar “piesārņotājs maksā”?
3 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Septiņas dienas valdīs vasarīgi silti laika apstākļi: jaunākā prognoze
19 minūtes
LE
LETA
Latvijā
“New York Times” publicē rakstu par Latvijas finanšu sistēmas problēmām
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Puntulis izsakās, kā risināt problēmas Latvijas Radio
57 minūtes
SK
Skaties.lv
Latvijā
Aiz šķietamas pašnāvības slēpa slepkavību…
46 minūtes