Praktiski
Receptes

Mājās gatavoti čipsi. Kraukšķīgs gardums, kas nekaitē veselībai0

Foto: Shutterstock

Čipsi garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem, bet diētas ārsti brīdinoši krata pirkstu – tā tak ir īsta inde! Patiešām daudz veselīgāki ir cepeškrāsnī pašu gatavoti čipsi, turklāt to tapšanas procesā var piedalīties arī mazie kārumnieki.

Sastāvdaļas
4–5 lieli kartupeļi
3 ēdamkarotes olīveļļas
Šķipsniņa piparu
Malta paprika pēc garšas
Sāls

Pagatavošana.
Nomizo un pēc iespējas plānākās šķēlēs sagriež kartupeļus.
Kartupeļus liek bļodā, pievieno sāli, piparus, malto papriku un samaisa.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, pa to laiku uzklāj uz cepampannas foliju un ieziež to ar olīveļļu.
Uz pannas kārto kartupeļu šķēlītes.
Liek cepties uz 15 minūtēm, pēc tam temperatūru nedaudz samazina līdz 180 grādiem un cep vēl 15 minūtes.

Zeltaini, kraukšķīgi čipsi gatavi! Cienājieties paši un cienājiet draugus!

LA.lv
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Mazie tomātiņi šogad kā krelles! Receptes gardai maltītei un ne tikai
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
No defekta par efektu! Kā veco koku izmantot dārza dizainā?
1 diena
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Kas šonedēļ darāms dārzā?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

AD
Artis Drēziņš
Latvijā
Agrāk zaga spoguļus un magnetolas, tagad – “torpēdas”. Saruna ar VP pārstāvi Māri Priednieku
58 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Neskaidras kodīgas vielas dēļ Juglā no daudzstāvu nama evakuē iedzīvotājus 1
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
ECT pret Latviju vērsies vīrietis, kuru tiesā 25 gadus pēc zādzības izdarīšanas
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
Breksita vienošanās: deputāti noraida Džonsona grafiku
51 minūtes
ZE
Zane Eniņa
Latvijā
“Latvijas lepnuma” laureāti izraudzīti!
1 stunda