Praktiski
Receptes

Mājās gatavotas klasiskās sinepes ar etiķi0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 50 g sinepju sēklu
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• ēdamkarote cukura
• ēdamkarote etiķa
• 80–90 ml ūdens
• ⅓ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Sinepju graudiņus samaļ kafijas dzirnaviņās. Iegūto pulveri ieber katliņā un pārlej ar aukstu ūdeni. Ļauj 15 minūtes iestāvēties. Pēc tam, nepārtraukti maisot, karsē, līdz iegūst biezu putriņu. Tad pievieno eļļu, etiķi, sāli un cukuru. Rūpīgi izmaisa, pārtrauc karsēt un sapilda traukā. Šādas sinepes ir stipras, izteikti aromātiskas, ar dabīgu garšu. Var izmantot, gatavojot majonēzes, pie salātu mērcēm, zupām un gaļas ēdieniem.

LA.lv
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Suns spēj sajust atsevišķas slimības saimniekam un ir lielisks dziednieks
1 diena
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Cigaretes skapī, cenas – sarakstā. Spēkā stājušies jauni grozījumi
1 diena
IL
Ilze Lavrinoviča
Praktiski
Biezpiena bumbiņas ar vaniļas mērci
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

Raivis Šveicars
Ekonomika
OIK no rēķiniem pārcels uz budžetu: ko ministrija domā ar “piesārņotājs maksā”?
3 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Turpmākās septiņas dienas valdīs vasarīgi silti laika apstākļi: jaunākā sinoptiķu prognoze
4 minūtes
LE
LETA
Latvijā
“New York Times” publicē rakstu par Latvijas finanšu sistēmas problēmām
51 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Puntulis izsakās, kā risināt problēmas Latvijas Radio
42 minūtes
SK
Skaties.lv
Latvijā
Aiz šķietamas pašnāvības slēpa slepkavību…
31 minūtes