Konservēšana, Receptes

Maiga tomātu mērce ar sīpoliem un pipariem

Foto-Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas
• 10 kg tomātu
• 1,5 kg sīpolu
• 300 ml olīveļļas
• 1,5 tējkarotes melno graudu piparu
• 3 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana.
Tomātus sagriež ne pārāk biezās daivās. Sīpolus smalki sagriež vai sasmalcina sakņu smalcinātājā. Palielā katlā, kurā ietilpst 10 kg tomātu, ieber melno piparu graudus un mazliet apgrauzdē. Tad katlā ielej eļļu, uzkarsē un sautē sīpolus, ik pa brīdim apmaisot, līdz kļūst zeltaini un caurspīdīgi. Pievieno daivās sagrieztos tomātus un, ik pa laikam maisot, vāra aptuveni stundu. Nosmeļ šķidrumu un lej atsevišķā traukā. Pabiezajai masai pieber sāli, apmaisa, vēl mazliet pavāra un pilda burkās. Pirms liešanas burkās masu var arī blendēt, jo tad tā kļūst viendabīgāka, nejūt tomātu mizas. Pēc blendēšanas vēlreiz uzvāra.

Nosmelto šķidrumu neizlej, bet pilda burkās. Tas ļoti labi noder dažādām zupām vai gaļas ēdieniem. Tad virumam ir pavisam cita garša.

Pievienot komentāru