Praktiski
Receptes

Ļoti garda cūkgaļa mandarīnu marinādē0

Recepti iesaka Augstkalnes saimniece Ina Štāle.

Cūkas kakla karbonādes gabalu (1,5 kg) ierīvē ar sāli, pārkaisa ar pipariem, ietin pārtikas plēvē un noliek uz dažām stundām. No mandarīniem izspiež sulu (200 līdz 250 ml), pievieno 2. ēd. k. sojas mērces, 1 tējk. medus, 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, piparus, mazliet čili, 1 ēd. k. etiķa. Liek uz plīts un savāra. Gaļu iztin no plēves, uz pannas eļļā apcep brūnu, tad apziež ar marinādi. Liek cepamformā, vēlreiz apziež ar marinādi. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos uz 20 min. Pēc tam gaļu vēlreiz bagātīgi apziež ar marinādi, temperatūru samazina uz 180 grādiem, cep vēl 20 min. Atkal apziež ar marinādi. Temperatūru samazina līdz 170 grādiem un cep vēl 20 min. Atkārto vēl vienu līdz divas reizes. Griež šķēlēs, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem.

LA.lv
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Laiks siet pirtsslotas: kādus augus izvēlēties un kā siet
21 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Suns spēj sajust atsevišķas slimības saimniekam un ir lielisks dziednieks
1 diena
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Cigaretes skapī, cenas – sarakstā. Spēkā stājušies jauni grozījumi
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

Raivis Šveicars
Ekonomika
OIK no rēķiniem pārcels uz budžetu: ko ministrija domā ar “piesārņotājs maksā”?
3 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Septiņas dienas valdīs vasarīgi silti laika apstākļi: jaunākā prognoze
25 minūtes
LE
LETA
Latvijā
“New York Times” publicē rakstu par Latvijas finanšu sistēmas problēmām
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Puntulis izsakās, kā risināt problēmas Latvijas Radio
1 stunda
SK
Skaties.lv
Latvijā
Aiz šķietamas pašnāvības slēpa slepkavību…
52 minūtes