Konservēšana, Receptes

Ļoti ātri pagatavojami skābēti kāposti – garšīgi un kraukšķīgi

Foto-Shutterstock

Tagad šādi kāpostus gatavo daudzi, jo šis ir ātrs veids, kā tikt pie skābētiem kāpostiņiem. Tie sanāk garšīgi, kraukšķīgi un bagāti ar vitamīniem.

Sastāvdaļas – 3 kg kāpostu, 3 lieli burkāni, 3 – 4 ķiploka daiviņas.

Sastāvdaļas marinādei – 200 g cukura, 3 ēdamkarotes sāls (bez kaudzes), 250 g saulespuķu eļļas, 200 g etiķa (9%).

Pagatavošana.

Kāpostus sagriež plānās strēmelēs. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiplokspiedi. Visu kārtīgi samaisa.

Gatavo marinādi. Pusotru litru ūdens katliņā liek uz uguns. Pievieno cukuru, sāli un saulespuķu eļļu.

Kad viss uzvārās, ielej 9% etiķi. Visam jāpavārās vēl 2 – 3 minūtes. Marināde gatava.

Karstu marinādi pārlej kāpostiem (kāposti nedaudz paliek mīksti, bet tikai mazliet, tāpēc droši var liet karstu marinādi uzreiz no plīts).

Kāposti šajā marinādē pastāv 2 stundas. Visu samaisa. Atkal ļauj pastāvēt 2 stundas. Visu samaisa un pilda burkās.

Labu apetīti!

2 Komentāri

  1. Tie nav skābēti kāposti. sauciet par marinētiem vai kāpostu salātiem, bet nejauciet cilvēkiem galvu.
    jau tā tirgū nav iespējams nopirkt īstus skābus kāpostus, visi ar etiķi vai citronskābi samaisīti

    1. tā smadzeņu pūderēšana no padomju laikiem, kad sievietes vadīja traktorus, bet neprata putru izvārīt !
      Sagrābstīja no ārzemju žurnāliem salātu receptes un pārsauca pa savai modei.

Pievienot komentāru