Pamatēdieni, Receptes

Lociņu un siera pica

Foto - Aija Geida

Sastāvdaļas
• 500 g picas mīklas
• 20 g lociņu
• 100 g mocarellas siera
• 50 g Fitaki siera
• Sīpols
• Ķiploka daiviņa
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• Pa ½ tējkarotei svaiga timiāna, majorāna un pētersīļu lapu
• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Mīklu sadala uz pusēm un izrullē plānu apli. Sīpolu sagriež, ķiploka daiviņu smalki sakapā, lociņus sagriež un kārtām vienmērīgi uzbārsta uz picas pamatnes. Mocarellas sieru sagriež šķēlītēs, Fitaki – kubiciņos un abu veidu sieru liek uz picas. Uzkaisa zaļumus (ja nav pieejami, var nelikt), sāli un aprasina ar olīveļļu. Cep +220 °C aptuveni 20 minūtes, līdz picas maliņas ir zeltaini brūnas.

Pievienot komentāru