Pamatēdieni, Receptes

Liellopa sirds ar žāvētām plūmēm

Foto - Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
liellopa sirds
200 g žāvētu melno plūmju
500 g maltas cūkgaļas
sīpols
burkāns
garšvielas pēc patikas
pētersīļa un citi zaļumi pēc patikas
sāls
pipari
lauru lapas

piedevām – liels burkāns, cukīni un dzeltena paprika

Pagatavošana.
Liellopa sirdi nomazgā, iegriež šķērsām, ja tādu griezumu nav, bieži vien tie jau ir veikti. Gaļu liek katlā, pārlej ūdeni tā, lai nosedz, pievieno sīpolu un burkānu, zaļumus un garšvielas, vāra apmēram 2 stundas, kamēr sirds mīksta. To atdzesē.

Malto gaļu sastrādā ar garšvielām, pievieno nomazgātas žāvētas plūmes. Masu pilda apvārītās sirds griezuma vietās un viducī. Vidū parasti ir iegriezums, to var izgriezt vēl lielāku. Sirds cepeti ietin folijā un cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes.

Lai pagatavotu piedevas, apcep lielu burkānu, mazliet uzlej ūdeni un pasautē, kamēr mīksts. Tad burkānu cep krāsnī (vai grilē) kopā ar cukīni un dzelteno papriku, pievienojot sāli, piparus un sakapātus pētersīļu zaļumus.

Pasniedzot cepeti sadala šķēlēs, dārzeņus sagriež gabaliņos, pievieno zaļumus.

Sirdi var izvārīt jau iepriekšējā dienā, tad ēdiens taps gatavs ātrāk. Krāsainie dārzeņi ir veselīgs un skaists papildinājums neparastajam cepetim.

Pievienot komentāru