Praktiski
Receptes

Lieldienu ligzdiņas no uzpūstas prosas. Bez cepšanas!0

Foto: Elīna Hudobkina-Visocka

Sastāvdaļas
• 100 g uzpūstas prosas (atrodama Eko veikalos vai RIMI hipermārketos pie brokastu pārslām)
• 30 g sviesta
• 150 g Marshmallows zefīriņu

Pildījumam
• 500 g maskarpones siera
• 3–4 ēdamkarotes pūdercukura
• 1 tējkarote vaniļas cukura
• zaļā pārtikas krāsviela
• konfektes – Lieldienu oliņas

Pagatavošana.
Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu un lielos Marshmallows zefīriņus (ap 30 gab.). Jāseko līdzi sviesta temperatūrai, citādi zefīriņus pieraus pie katliņa malām. Masa nepārtraukti jāmaisa!

Mafinu pannu ietauko ar sviestu.

Foto: Elīna Hudobkina-Visocka

Bļodā, kurā iebērta uzpūstā prosa, lej izkausētos zefīriņus un masu samaisa. Ar ēdamkaroti vienādās proporcijās masu sadala mafinu pannā. Jādarbojas ātri, jo masa strauji sacietēs. Ar ietaukotu ēdamkaroti veido ligzdiņas un ļauj masai pilnībā sacietēt.

Tikmēr maskarpones sieru saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, beigās pievieno dažas pilītes zaļās pārtikas krāsvielas. Masu liek konditorejas maisiņā ar uzgali.

Sacietējušās ligzdiņas pilda ar krēmsiera masu un dekorē ar Lieldienu olu konfektēm.

Autore: Elīna Hudobkina-Visocka

Foto: Elīna Hudobkina-Visocka

LA.lv