Konservēšana, Receptes

Skābēt var jebkuru dārzeni! 11 pārbaudītas receptes piedāvā “Ēmužu” saimnieks Aivars Varņeckis

1. Galda biešu skābēšana

1no11


10 kg biešu.
Pārliešanai: 10 l ūdens, 200–300 g sāls, 30–50 g ķimeņu.

Bietes nomazgāju un katlā vāru uz lēnas uguns 1 stundu. Pēc tam noleju verdošo ūdeni, pārleju aukstu ūdeni un atdzesēju. Tā vārītas bietes ir mīkstas un nezaudē krāsu. Atdzisušas bietes nomizoju un sagriežu gabaliņos
vai ripiņās un lieku skābēšanai paredzētā traukā. Bietes var pārliet ar aukstu vai pat karstu sālsūdeni (pārlietas ar aukstu sālsūdeni, ieskābstlēnāk).

Lai bietes neuzpeldētu, tām uzlieku vāku vai vieglu slogu. Trauku ar bietēm 10–15 dienas turu 18–20 oC temperatūrā ieskābšanai.

Tad tās lieku vēsā vietā. Var skābēt nesagrieztas – veselas bietes, kā arī svaigas nevārītas bites gan veselas, gan sagrieztas.

  1. Galda biešu skābēšana
  2. Kabaču skābēšana
  3. Patisonu skābēšana
  4. Pupiņu skābēšana
  5. Kāļu skābēšana
  6. Topinambūru skābēšana
  7. Burkānu skābēšana
  8. Papriku skābēšana
  9. Pildītu papriku skābēšana
  10. Baklažānu skābēšana
  11. Ķiploku skābēšana

Pievienot komentāru