Konservēšana, Receptes

Liekam burkās! 10 marinētu gurķu, patisonu, ķiploku receptes

1. Marinēti ķiploki ar garšvielām

1no10

Ķiplokus dažas sekundes blanšē sālsūdenī, tad strauji atdzesē ledainā ūdenī, lai tie nekļūtu tumši. Pēc tam saliek burkās.

Gatavo marinādi: katlā uzvāra ūdeni, pieber cukuru un sāli, pēc vēlēšanās dažas lauru lapas, smaržīgos un melnos piparus, krustnagliņas. Marinādi uzlej ķiplokiem. Burkām uzliek metāla vāciņus un pasterizē 6–8 minūtes +85 °C (0,5 l burkas).

Marinētus ķiplokus var sagatavot ziemai arī bez pasterizēšanas, bet ar vairākkārtēju pārliešanu. Uzvāra marinādi un karstu uzlej ķiplokiem. Atdzesē, tad nolej, vēlreiz uzvāra un uzlej ķiplokiem. To atkārto trīs reizes. Pēc tam burkas aizvāko, apgriež otrādi, apsedz un patur siltumā. Atdzisušas nes uz pagrabu.

  1. Marinēti ķiploki ar garšvielām
  2. Ātri marinētie tomāti un gurķi

  3. Kraukšķīgi marinēti patisoni
  4. Sinepēs un ķiplokos marinēti gurķi
  5. Marinēti gurķi ar papriku
  6. Ābolu etiķī marinēti burkāniņi
  7. Marinēti gurķīši asu izjūtu cienītājiem
  8. Marinēti jaunie kāpostiņi
  9. Ar citronskābi un mārrutkiem marinēti patisoni
  10. Marinēti gurķi ar sīpoliem

1 komentārs

Pievienot komentāru