Praktiski
Receptes

Lēni gatavota cūkgaļas fileja ar gruboto, medotiem dārzeņiem un brūkleņu–cidoniju mērci0

Foto: Ilze Pētersone

560 g cūkgaļas filejas apcep pannā, apkaisa ar sāli un pipariem un kopā ar 80 g sviesta un timiānu un rozmarīnu pēc garšas ievieto noslēgtā maisiņā. Liek katlā 65 °C karstā ūdenī un gatavo 1,5 stundu.

• Gruboto
160 g grūbu 6 – 8 h izmērcē aukstā ūdenī. 60 g sakņu selerijas un 100 g sīpolu sagriež un apcep eļļā pannā. Masai pievieno izmērcētās grūbas, izkarsē. Pielej 50 g baltvīna, novāra. Pakāpeniski pa vienam kausiņam pievieno 600 g vistas buljona un visu karsē, līdz grūbas gatavas. Iemaisa 40 g saldā krējuma.

• Dārzeņi
120 g kāļa un 120 g burkānu sagriež stienīšos, blanšē, apcep sviestā, pievieno 160 g medus un karamelizē.

Mērce
400 g brūkleņu sautē kopā ar 120 g sagrieztu cidoniju. Pievieno nedaudz ūdens, sablendē un izkāš caur sietiņu.

LA.lv
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Pikantie kabaču salāti
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Bērtuļa dienas gadatirgu kalendārs visā Latvijā 24. – 25. augustā
1 diena
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Kā tīrīt mīkstās mēbeles – no košļenēm, traipiem un smakām
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Kultūra
FOTO: Spēcīgām emocijām pildīts izskan Baltijas ceļa 30. gadadienas koncerts Likteņdārzā
3 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
FOTO: Gar Peipusu pa Sīpolu ceļu. Top jauns pārgājienu maršruts no Rīgas līdz Tallinai
2 stundas
LE
LETA
Sports
Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst Jūrmalas trīs zvaigžņu posma finālā
3 stundas
DJ
Dace Judina-Nīmane
Kultūra
Vija bija kā lampiņa, uz kuru visi tiecās. Saruna ar Dairu Āboliņu par filmas tapšanu 3
7 stundas
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Baznīca vēlas runāt par politiku
1 stunda