Praktiski
Receptes

Lazanja ar gailenēm, tomātiem un bazilika pesto 0

Foto – Anda Krauze

Nepieciešams (30 cm garai veidnei)

• 1 paciņa lazanjas plākšņu

• 800 g gaileņu

• 150 g olīveļļas

• 100 g sviesta

• 300 g bešamela mērces

• 200 g pesto

• 400 g Latvijas miltaino tomātu

• 100 g rukolas

• 200 g ķirštomātu

• 30 g balzamiko glazūras

• 2 ķiploka daiviņas

• 2 sīpoli

Gatavošana

Gailenes un vietējos tomātus sacep ar ķiplokiem un sīpoliem, pievieno sāli, piparus un sviestu. Lai pagatavotu pesto, sablendē 100 g olīveļļas, 30 g Monterigo siera, 40 g bazilika, 1 ķiploka daiviņu, ciedru riekstus, nedaudz laima sulas, sāli un piparus.

Visu kārto veidnē un cep +170 °C aptuveni 40 minūtes.

Uz pannas nedaudz apcep uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus, pievieno balzamiko glazūru, nedaudz sāls un rukolu. Noņem no uguns, ātri apmaisa un pasniedz pie lazanjas.

Saistītie raksti
LA.lv