Pamatēdieni, Receptes

Latviska pica – sāļā plātsmaize. + Rauga mīklas recepte

Foto-Anda Krauze

Cepot plātsmaizi, liela nozīme ir mīklas kvalitātei. Ja tā nav padevusies, parasti pamatne ātri sacietē, un izceptais kārums vairs nešķiet tik gards, kāds bija, izņemot no cepeškrāsns. Kolēģe Inta Vilcāne ir atradusi ļoti labu plātsmaizes mīklas recepti, ko viņa dēvē par ātro rauga mīklu. Lai to pagatavotu, vajadzēs kviešu miltus, sviestu, pienu, svaigo raugu, cukuru un sāli. Raugu sajauc ar cukuru. Pienu ielej traukā, pievieno sviestu un sāli un karsē (bet nevāra!) uz lēnas uguns, kamēr izkūst sviests. Kad piens ar sviestu gandrīz atdzisis, bet vēl silts, pievieno raugu ar cukuru un miltus. Visu labi samīca un uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.

Sastāvdaļas mīklai
• 400 g kviešu miltu
• 200 g sviesta
• 1 glāze piena
• puspaciņa svaigā rauga
• 2 ēdamkarotes cukura
• sāls pēc garšas

Pildījumam
• tomātu pasta
• 300–400 g cūkas cauraudzīša
• 200 g Krievijas siera (vai cita pēc izvēles)
• 1 liels sīpols
• malti melnie pipari

Pagatavošana.
Mīklu plāni izspaida uz pannas. Vienmērīgi plānā kārtiņā uzklāj tomātu pastu. Uz tās liek gabaliņos sagrieztu un uz pannas apceptu cauraudzīti ar sīpolu un pipariem. Bagātīgi uzrīvē sieru.

Liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos 20–30 minūtes.

Pievienot komentāru