Receptes, Uzkodas un salāti

Lai svētki izdevušies! Operdziedātājas Marlēnas Keines idejas Ziemassvētku galdam

Foto - Valdis Semjonovs

Operdziedātāja MARLĒNA KEINE pēc Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas absolvēšanas, iegūstot maģistra grādu, un mācībām Hansa Eislera mūzikas akadēmijā Berlīnē aktīvi iesaistījusies Latvijas opermākslas dzīvē. Kā māksliniece esmu ļoti laimīga, teic Marlēna. Operetē “Sikspārnis”, ko iestudēja Nacionālais operas un baleta teātris, Marlēna atveidoja vienu no galvenajām lomām – Adeli. Iejūtoties džeza komponistes Dēzijas tēlā, viņa piedalījās Latvijas Operetes fonda jauniestudējumā “Balle Savojā”.  Veiksmīga sadarbība Marlēnai izveidojusies ar valsts SIA “Latvijas koncerti”. Novembra beigās uz Ogres kultūras nama skatuves kopā ar virtuozo pianisti Agnesi Egliņu un izcilo vijolnieci Paulu Šūmani izskanēja viens no skaistākajiem un temperamentīgākajiem koncertiem “Spāņu un čigānu mūzika”.

Brīvos brīžos Marlēna ļoti labprāt gatavo, iepriecinot vīru Arvīdu, kurš strādā Latvijas Nacionālās operas un baleta korī. Pagatavot garšīgu ēdienu Marlēna iemācījās jau agrā bērnībā. Tad viņas sarūpētās maltītes baudīja abi brāļi. Šobrīd Marlēnai vienlīdz labi patīk gatavot gan zupas un salātus, gan pamatēdienus un desertus. Šajā reizē Marlēna dalījās ar idejām Ziemassvētku galdam, piedāvājot gardos Cēzara salātus, kartupeli ar šampinjoniem, ceptu vistas fileju un pikantu mērcīti, kā arī kafijas krēmu ar ogu mērci un atspirdzinošu karsto dzērienu. Kopā ar mandarīnu un piparkūku smaržu tie palīdzēs radīt lielisku svētku sajūtu!

 

Lasi tālāk un uzzini receptes Cēzara salātiem ar vistu, kartupeļiem mundierī, kafijas krēmam ar ogu mērci un karstajam ziemas dzērienam!

Pievienot komentāru