Receptes, Uzkodas un salāti

Kuskusa salāti ar mocarellu un paipalu oliņām

kuskuss

Ar kuskusu draudzējos jau sen, jo tas ir ļoti ātri pagatavojams. Ielej katliņā puskrūzīti ūdens, ēdamkaroti olīveļļas un pieber šķipsnu sāls. Kad uzvārās, ieber kuskusu ar kaudzi, zem katliņa nogriež ļoti mazu liesmiņu un saturu strauji maisa ar dakšiņu. Tad uguni izslēdz, kuskusam uzmet sviesta pikuci, uzliek vāku un ļauj, lai sviests izkūst. Pēc brīža atkal samaisa ar dakšiņu. Irdenos graudiņus var izmantot kā piedevu kartupeļu, griķu vai rīsu vietā. Var arī atdzesēt un gatavot salātus: pieliek, piemēram, gabaliņos sagrieztu mocarellas sieru, tomātus, paipalu oliņas, samaisa – un gatavs! Salātu mērce vai krējums nav vajadzīgs, visi ēd tāpat, pat bērni.

Sastāvdaļas var variēt, piemēram, likt klāt lociņus vai sīpolus, turku zirņus vai zaļos zirnīšus, vārītu vistas fileju vai šķiņķi, jo kuskuss sader gandrīz ar visu. Ja pārējās sastāvdaļas ir pietiekami sulīgas, piemēram, tiek izmantoti ļoti gatavi tomāti, kuskusu var nevārīt, jo tas uzsūc mitrumu un uzbriest tāpat.

Pievienot komentāru