Pamatēdieni, Receptes

Kuras kartupeļu šķirnes vislabāk der kraukšķīgām pankūkām?

kartupelu-pankukas446546

Kuras kartupeļu šķirnes vislabāk der kraukšķīgām pankūkām? OLGA RĪGĀ

Pēc LLU Agroresursu un ekonomikas institūta Kartupeļu selekcijas grupas vadītājas Ilzes Skrabules teiktā, pankūku kraukšķīgums atkarīgs no eļļas temperatūras cepšanas laikā, kā arī citiem aspektiem. Vislabāk pankūkas gatavot no agrajām kartupeļu šķirnēm ‘Madara’ un ‘Monta’, kas mazāk tumšojas pēc rīvēšanas.

Gatavojot pankūkām var pievienot gan miltus, gan olas un pienu (lai masa nekļūtu tik tumša), un arī tas ietekmē garšu. Selekcionārei visgardākās šķiet pankūkas, kad rīvētiem kartupeļiem nedaudz nolej šķidrumu, pieber mazliet sāls un cep. Vienkārši un ļoti garšīgi!

1 komentārs

  1. Es sevi uzskatu un tāpat apkārtējie par visādā ziņā praktisku…..un viss ko Jūs rakstāt man vienkārši ir ļoti interesanti…ne jau salidzināšanas dēļ …bet kā (atkārtošana zinību māte)….bija tāds vispārējs sauklis vai izteiciens…skolas gados….Tagad kad esmu sena….jo vecuma cenzs ir visada ziņā bīstams….bet labs padoms der visiem vecumiem. Vai tad tā nav ? Apskatieties visapkārt dabā……un tieši tur rodas prieks dzīvot tālāk…visiem gada gājumiem. Priecāsimies……par dzīvi un iespējam rast sev izsmelošas praktiskas lietas…..

Pievienot komentāru