Praktiski
Dārzs

Kuras kartupeļu šķirnes vislabāk der kraukšķīgām pankūkām?0

Kuras kartupeļu šķirnes vislabāk der kraukšķīgām pankūkām? OLGA RĪGĀ

Pēc LLU Agroresursu un ekonomikas institūta Kartupeļu selekcijas grupas vadītājas Ilzes Skrabules teiktā, pankūku kraukšķīgums atkarīgs no eļļas temperatūras cepšanas laikā, kā arī citiem aspektiem. Vislabāk pankūkas gatavot no agrajām kartupeļu šķirnēm ‘Madara’ un ‘Monta’, kas mazāk tumšojas pēc rīvēšanas.

Gatavojot pankūkām var pievienot gan miltus, gan olas un pienu (lai masa nekļūtu tik tumša), un arī tas ietekmē garšu. Selekcionārei visgardākās šķiet pankūkas, kad rīvētiem kartupeļiem nedaudz nolej šķidrumu, pieber mazliet sāls un cep. Vienkārši un ļoti garšīgi!

LA.lv
Inita Šteinberga
Praktiski
Siltumnīcā pēkšņi sākuši vīst tomāti. Kas par iemeslu un kā glābt augus?
7 stundas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Deserts ar rīvmaizi, saldējumu un medu
10 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Kā pagatavot garšaugu sāli. Recepte
11 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

RO
Regīna Olševska
Latvijā
Pirmspensijas cilvēki stājas augstskolās. Kas ir pieprasītas programmas?
2 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Negaisā Polijas Tatros dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet 30 ievainoti
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Jūrmalas restorānā tikušies Šlesers un Rīgas domnieks Bergmanis 2
7 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Divi puikas vieni paši izdzīvo trīs dienas: paglābj veiksmīga sakritība
2 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Sinoptiķi pavēsta, kad gaidāms karstākais laiks: prognoze 7 dienām
6 stundas