Pamatēdieni, Receptes

Kūpināta menca ar kartupeļiem un biešu mērci

Foto - Gints Ivuškāns

Sastāvdaļas
300 g kūpinātas mencas
500 g kartupeļu
200 g tvaicētu biešu
sviests
60 ml olīveļļas
mārrutki
sāls un pipari
rozmarīna zariņš
pētersīļa zaļumi
citrons sulai

Pagatavošana.
Kūpinātu mencu atdala no asakām un saplucina. Sakapā pētersīļa zaļumus. Zivi sajauc ar zaļumiem, pievienojot olīveļļu un citrona sulu.

Kartupeļus nomizo un sagriež daivās. Kārto cepamtraukā vai uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, uzbārsta sāli, piparus, rozmarīnu un sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180 °C pusstundu, līdz zeltaini.
Sagriež bietes un liek blenderī, pievieno mārrutkus, sāli, piparus un citrona sulu. Blendē, kamēr masa viendabīga, tad lēnām lej klāt aptuveni 50 ml eļļas.
Šķīvī kārto kartupeļus (tie var būt nedaudz silti vai auksti, bet ne karsti), pa virsu zivi un biešu mērci..

Var izmantot jebkuru citu kūpinātu zivi, piemēram, jūras asari vai skumbriju, tā gan būs daudz asakaināka. Man patīk šajos salātos likt karsti kūpinātas zivis, bet der arī auksti kūpinātas, tikai tās nevarēs saplucināt, vajadzēs sagriezt.

Pievienot komentāru