Praktiski
Receptes

Kūpināta menca ar kartupeļiem un biešu mērci 0

Foto – Gints Ivuškāns

Sastāvdaļas
300 g kūpinātas mencas
500 g kartupeļu
200 g tvaicētu biešu
sviests
60 ml olīveļļas
mārrutki
sāls un pipari
rozmarīna zariņš
pētersīļa zaļumi
citrons sulai

Pagatavošana.
Kūpinātu mencu atdala no asakām un saplucina. Sakapā pētersīļa zaļumus. Zivi sajauc ar zaļumiem, pievienojot olīveļļu un citrona sulu.

Kartupeļus nomizo un sagriež daivās. Kārto cepamtraukā vai uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, uzbārsta sāli, piparus, rozmarīnu un sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180 °C pusstundu, līdz zeltaini.
Sagriež bietes un liek blenderī, pievieno mārrutkus, sāli, piparus un citrona sulu. Blendē, kamēr masa viendabīga, tad lēnām lej klāt aptuveni 50 ml eļļas.
Šķīvī kārto kartupeļus (tie var būt nedaudz silti vai auksti, bet ne karsti), pa virsu zivi un biešu mērci..

Var izmantot jebkuru citu kūpinātu zivi, piemēram, jūras asari vai skumbriju, tā gan būs daudz asakaināka. Man patīk šajos salātos likt karsti kūpinātas zivis, bet der arī auksti kūpinātas, tikai tās nevarēs saplucināt, vajadzēs sagriezt.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Pašas gatavotas pretcelulīta ziepes ar kafiju, olīveļļu un jūras sāli
23 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Hurma no sēklas… Izdosies?
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Rudenī uzzied ceriņi un kastaņas. Kas ar augiem notiks pavasarī?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.lv
Kultūra
FOTO: Latvijas simtgades stāsts izskan fantastiskā deju lielizrādē “Abas Malas”
4 stundas
LE
LETA
Dabā
Laika prognoze: kādi laikapstākļi sagaida valsts svētkos, un vai būs labi redzams salūts?
5 stundas
LA
LA.lv
Kultūra
VIDEO. Roze Stiebra: Nevajag Latviju saķemmēt, vienkārši jādzīvo
4 stundas
RO
Regīna Olševska
Veselam
Neķeries pie darba saīgušu prātu. 104 gadus vecās Lidijas Katrīnas Sīmanes atziņas
2 stundas
IS
Ilmārs Stūriška
Sports
Mūsu zeme – Latvija! Mūsu sporta izcilību vēlējumi valsts 100. dzimšanas dienā
4 stundas