Praktiski
Receptes

Kūpināta menca ar kartupeļiem un biešu mērci0

Foto – Gints Ivuškāns

Sastāvdaļas
300 g kūpinātas mencas
500 g kartupeļu
200 g tvaicētu biešu
sviests
60 ml olīveļļas
mārrutki
sāls un pipari
rozmarīna zariņš
pētersīļa zaļumi
citrons sulai

Pagatavošana.
Kūpinātu mencu atdala no asakām un saplucina. Sakapā pētersīļa zaļumus. Zivi sajauc ar zaļumiem, pievienojot olīveļļu un citrona sulu.

Kartupeļus nomizo un sagriež daivās. Kārto cepamtraukā vai uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, uzbārsta sāli, piparus, rozmarīnu un sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180 °C pusstundu, līdz zeltaini.
Sagriež bietes un liek blenderī, pievieno mārrutkus, sāli, piparus un citrona sulu. Blendē, kamēr masa viendabīga, tad lēnām lej klāt aptuveni 50 ml eļļas.
Šķīvī kārto kartupeļus (tie var būt nedaudz silti vai auksti, bet ne karsti), pa virsu zivi un biešu mērci..

Var izmantot jebkuru citu kūpinātu zivi, piemēram, jūras asari vai skumbriju, tā gan būs daudz asakaināka. Man patīk šajos salātos likt karsti kūpinātas zivis, bet der arī auksti kūpinātas, tikai tās nevarēs saplucināt, vajadzēs sagriezt.

LA.lv
ŽD
Žanna Damme
Praktiski
Pufīgās un zīdainās mini fritatas – bagātīgām brokastīm, vieglām pusdienām un vakara uzkodām
10 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Foto kā no žurnāla vāka… Kā labi izskatīties fotogrāfijās?
11 stundas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Špikeris: Kas raksturīgs lapu, ziedu, augļu un sakņu dienām – ko tajās darīt mājās un dārzā, ko – atlikt
11 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Prasībām par minimālo skolēnu skaitu neatbilstu lielākā daļa vidusskolu
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Atbalsta plānu rezidentiem algu palielināt par 20%, bet pārējiem mediķiem – par 10%
3 stundas
LA
LA.LV
Sports
Spēļu prakses iegūšanai Balceru nosūta uz AHL
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
NEPLP varētu sodīt “All Media Baltics”
2 stundas
LE
LETA
Dabā
Latvijā ieplūdīs silts gaiss no Āfrikas: laika prognoze trešdienai
5 stundas